Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel

Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel ambachtelijk gesmeed

In opdracht heb ik deze gereedschapshouder voor open haard of houtkachel-gereedschap gesmeed. De houder is naar specificaties van de klant en vervolgens geheel naar eigen ontwerp gemaakt.

Voor de staanders heb ik de voeten teruggebogen zodat er een soort pijlvoeten ontstaan. Dit past mooi bij de uitstraling van de houtkachel van de klant. Ook heb ik ieder element een aantal draaien meegegeven waardoor het een mooi gedetailleerd object is geworden. De gereedschapshouder is zwaar en staat mooi stevig zodat hij ook goed blijft staan wanneer niet aan iedere hoek gereedschap hangt.

In het midden zit een soort tegengestelde draai, waardoor je eerst de ene, en daarna de andere kant op wordt geleid. Bovenop zitten vier houders met een mooie kleine handgesmede krul. De houder en voet zijn vastgeklonken aan de paal zelf. Omdat de stander op een driepoot staat, staat hij erg stevig en zal hij niet omvallen. Ook niet wanneer een van de houders leeg is.

Het was een mooi project om te mogen maken, ook kon ik er veel details in kwijt. Het object staat inmiddels te pronken bij de kersverse eigenaar!

Het geheel is afgewerkt met lijnzaadolie. Dit geeft het staal een prachtige houdbare afwerking en laat de mooie structuur eigenschappen van het staal mooi uitkomen.

Ook iets moois laten smeden?

Wil je ook graag een ambachtelijk gesmede gereedschapshouder voor open haard of houtkachel? Of heb je een ander tof idee dat ik voor je mag maken? Maak een afspraak voor een eerste kennismaking en we bespreken je wensen. Ik denk graag met je mee!

Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel details van boven
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel voet
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel details
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel ambachtelijk gesmede draaiing
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel in zijn geheel gefotografeerd