Restauratie art deco hekwerken

Restauratie van art deco hekwerken voor historisch pand

In opdracht heb ik 18 hekken gerestaureerd voor een historisch pand in Groningen. Deze hekken dateerden uit de jaren 20 en waren in slechte staat van onderhoud. 

Voordat gestart kon worden met de restauratie van de gesmeden hekken moest de oude verflaag eraf gehaald worden. Dit is gebeurd doormiddel van stralen. Hierna kon een goede inschatting gemaakt worden welke delen vervangen dienden te worden. In dit geval bleken grote stukken volledig vervangen te moeten worden met door mij gesmeed materiaal. Om een voorbeeld te geven is de volledige bovenbuis met alle krullen die dienen voor de bevestiging hieraan opnieuw gemaakt. 

De hekken zijn verzinkt en tweelaags gepoedercoat in de door de klant gekozen kleur. Verder heb ik de hekken gemonteerd op locatie is samenwerking met de klant. 

 

 

Ook iets moois laten smeden?

Wil je ook graag een ambachtelijk gesmede gereedschapshouder voor open haard of houtkachel? Of heb je een ander tof idee dat ik voor je mag maken? Maak een afspraak voor een eerste kennismaking en we bespreken je wensen. Ik denk graag met je mee!

Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel details van boven
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel voet
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel details
Gereedschapshouder voor open haard of houtkachel in zijn geheel gefotografeerd