Kunstobjecten

Objecten naar eigen ontwerp

Mijn objecten kenmerken zich door het vrije karakter in vormgeving en uitwerking. Of het nou gaat om een object voor in de tuin, of een gebruiksobject, de vormgeving is uit de vrije hand op ambachtelijke wijze tot stand gekomen. Daarom zijn er geen twee hetzelfde.

Voor het maken van mijn kunstobjecten laat ik me leiden door het materiaal. De ene keer een mooi gevormde klassieke krul, de andere keer een rechte lijn of scherpe hoek, het materiaal dicteert. In de smidse op Koningsoord is altijd een aantal voorwerpen aanwezig. Bezoeken kan op afspraak.

Kunstobjecten in opdracht

In opdracht maak ik (gebruiks) voorwerpen op de voor mij kenmerkende vrije manier. Vooraf bespreken we de gewenste uitkomst, de plaatsing en het eventuele gebruik van het object. Vervolgens ga ik aan de slag met het verzamelen van geschikt materiaal.

Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke uitkomst en vormgeving van het object. Alles wordt ambachtelijk en met de hand vervaardigd. Op deze manier krijgt het werk een warme menselijke uitstraling die met machinewerk niet na te bootsen is.

De eerste stap voor een werk in opdracht is een vrijblijvend gesprek. Hierin bespreken we de opdracht en kijken we of er mogelijkheden liggen om dit te realiseren.

Subsidie inhuren kunstenaar t.b.v realisatie gebruiksobject

Voor een van mijn opdrachtgevers heb ik gebruik gemaakt van de K&C voucher. Hiermee kunnen MKB-ers tot 50% korting op mijn honorarium krijgen. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden voor praktische zaken waar een creatieve invulling aan gegeven kan worden. Denk aan het vormgeven en bouwen van een spiltrap, hekwerk, toegangshek, winkelpui of meer. Benieuwd naar de mogelijkheden?